Kultúrális-politikai mozgalom

Eszközeink és tájékozódás

munkamodszerunk
A Kalózpárt mottója a „Tájékozódj! Gondolkodj! Változtass!“
Szívesen rendelkezésedre bocsátjuk az információt, de a cselekvésben Neked kell részt vállalnod! Több kommunikációs csatornát használunk, ahol minden tagot, szimpatizánst és érdeklődőt szívesen látunk.
Az alábbi felületek felkészítik a tagokat a politikai véleményformálásra, és a kongresszusi döntések meghozatalára:

Weboldal, Blog

Honlapunkon olyan hazai és nemzetközi eseményekről írunk, amelyek fontosak számunkra. Igyekszünk naprakész információt adni a Kalózpárt életéről és az aktuális szakpolitikai munkánk eredményeiről.
A blog kategóriában a tagság írásai jelennek meg, például a politika átláthatóságáról, emberi jogokról, a szerzői és szabadalmi jogról, az oktatásról, a cenzúráról, a gazdasági és pénzügyi rendszerről, vagy épp ökológiai kérdésekről. Ezek nem a Kalózpárt hivatalos álláspontját tükrözik, ám megjelenítésre/vitaindítónak alkalmasnak gondoljuk.

Facebook

Sokak számára ez az a felület, ahol már kapcsolatba léphettek Kalózokkal (párttagokkal és szinpatizánsokkal).  A részvételi politizálás viszont elsősorban nem ebből áll. A Facebook inkább arra szolgál, hogy egy-egy témában a politkai vita elkezdődjön, a tartalmi kidolgozást a többi csatornákon folytatjuk. Több FB munkacsoport is létezik, de itt is csak az informális véleménycsere történik egy-egy témában. A formális munkafolyamatokat a csoport tagok önszerveződő modon végzik.

Facebook fanpage egy kifele irányuló kommunikáció.

Munkacsoportok:

Drogpolitikai

Webes megjelenés

Oktatási

Pénzreform

Gazdasági

Média

Szabad szoftver

TeamSpeak

A TeamSpeak egy ingyenes hangkonferencia-szoftver. Nagy számú részvétel mellett is lehetővé teszi, hogy decentrális megbeszélgetéseket folytassunk, és munkánkat fizikai találkozás nélkül hatékonyan végezzük. Ezeken a beszélgetéseken bárki részt vehet. Ezzel a Kalózpárt rugalmasan, költségmentesen és gyorsan tud dolgozni.

Kalózpad (pirate-pad)

A kalózpad a kalózok egyik legkedveltebb kommunikációs eszköze. Úgy kell elképzelni, mint egy virtuális jegyzetfüzetet, amelyet szinkronban többen is szerkeszthetnek. Kényelmesen és decentralizáltan lehet vele szöveget szerkeszteni, eseményt tervezni vagy jegyzőkönyvet vezetni.
A kalózpad alapja az Etherpad, egy nyílt forráskódú szoftver. A munka ezen élőben követhető, ez azt jelenti, hogy a (korlátlan számú) résztvevők minden változtatást azonnal megtekinthetnek. Ha egy szöveget közösen szerkesztünk, bárki a saját gondolatával kiegészítheti azt, illetve a hibákat is javíthatja. Ez a minőségi szövegszerkesztés, így lesz igazán élvezetes a közös gondolkodás!

Liquid Feedback

A LiquidFeedback egy likvid demokrácia szofver, amit 2009 óta a Public Software Group fejleszt. Számunkra világos, hogy a demokrácia nem csak szavazásból áll, hanem a diszkurzus (vita) az alapja a közös politikai véleményformálásnak. Mivel mindenki mindenben nem tud részt venni, ezért az érdemi munkát ma kis csoportok, grémiumok, szakemberek és viziónáriusok végzik.

A szoftver koncepciója, hogy a demokratikus részvételt maximálisan lehetővé tegye. Ezt a visszajelzések rendszerével, a diszkurzus formalizálásával történik, amit sokkal érzékrnyebben és közvetlenebbül lehet megvalósítani, mint a ma ismert kinyilvánítások, véleményfelmérések és választási eredmények rendszerében.

Levéllista

A levéllistát jelenleg a Facebook visszaszorította, de azok számára, akik elvből kerülik ezt, lehetőséget adtunk a levéllistás kommunikációra.  Ennek előnye, hogy levéllistán az aktuális témák gyorsan pöröghetnek. Itt is megtudod, hogy mi foglalkozatja a közösséget a legjobban. Fokozatosan témaspecifikus listáink is lesznek, ahol a többi kalózzal véleményt cserélhetsz. A levéllistára itt a honlapon vagy a wikin a megfelelő munkacsoportokban bárki feliratkozhat, és ha már nem szeretné a leveleket megkapni, leiratkozhat. Az átláthatóság értelmében a levéllisták történetében is visszakereshetsz.

Wiki

A kalózwiki a párt információs és koordinációs platformja. Ide azokat a tartalmakat szerkesztjük be, melyeket már egyéb kommunikációs felületeken (pad, fórum, mumble) megvitattunk. Ez a párt wikipédiája. Természetesen Te is írhatsz ide új szövegeket, a meglévőket pedig kiegészítheted.
Többek között itt található meg a munkacsoportok listája, az Alapszabály, a jegyzőkönyvek, a módosító javaslatok, a grafikák, logók és sok más egyéb.
Vegyél részt a közös tudásanyagunk szerkesztésében!

Youtube

A Youtube videócsatornánkon azokat a videókat és filmeket gyűjtjük, amelyek témáink megértéséhez hozzájárulnak. A különböző kommunikációs felületek előnyeit és hátrányait a wikin megtekintheted.

 

 

 

 

 

 

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

  • Es konnten keine Tweets geladen werden