Kultúrális-politikai mozgalom

Programalkotási folyamat

Témaválasztás

Témáink a szabadság fogalmának az értelmezéséből fakadnak. Ha a Kalózpárt témaválasztását meg szeretnénk érteni, akkor előbb azt kell megértsük, hogy ezek abból az alapvető meggyőződésből következnek, hogy az ember csak akkor lehet szabad, ha tájékozott és szuverén. Azért követeljük az emberi és személyi szabadságjogok betartását, hogy az ember szuverén maradhasson. Azért követeljük az átláthatóságot és a demokratikus oktatást, hogy az ember tájékozódott lehessen.

A Kalózpárt nem szeretne monotémás párt lenni. A témáinkat fokozatosan és a tagok széleskörű bevonásával bővíteni fogjuk. A munkacsoportok – ahova bárki jelentkezhet – ezeket a témákat kidolgozzák és erről egy közös állásfoglalást adnak ki. Ezeket a különböző információs csatornákon a tagságnak bemutatják. A kritikákra és változtatási javaslatokra ezek a munkacsoportok nyitottak kell legyenek. A módosító javaslatok megvitatásáról és döntéséről a kongresszus rendelkezik. Nincsenek küldöttek, minden kalóz egyenlő joggal vesz részt a programalkotásban.

Munkaeszközeink

Aki hajót szeretne építeni, annak különböző szerszámokra van szüksége. Ami ott kalapács és fűrész, az nálunk TeamSpeak és Kalózpad. Itt mindenki megtalálja a kedvenc eszközét.

Ezek a leggyakrabban használt eszközeink, amelyeket funkciójuk szerint kategorizáltunk:

  • Politikai véleménykeresés: TeamSpeak, Facebook és fevlista a viták online formája, ezeket első véleménycserére használjuk.
  • Politikai véleményformálás: A kalózpad és a kalózwiki olyan, mint egy digitális könyv, a viták eredményeit itt formába öntjük, letisztázzuk és rögzítjük.
  • Politikai véleménynyilvánítás: A Liquid Feedback szoftver lehetővé teszi a szavazást és a kongresszusi döntések előkészítését.

Munkamódszerünk

 

  • Diskurzus

Ez a véleménykeresés stádiuma, ahol a leggyakrabban használt eszközeint a szociális hálózatok platformjai (Facebook & Co., levlista stb.).

  • Munkacsoportok

A legszenvedélyesebben vitatott témákban munkacsoportok alakulnak, ahol a tagok olyan eszközöket vehetnek igénybe mint: TeamSpek (internetes telefonkonferencia), kalózpad (online közösségi szövegfeldolgözó platform), levlista, wiki stb.

  • Programkezdeményezés

Az egyes témákban a szakpolitikai munkacsoportok a pártprogram megalkotására javaslatot tesznek, amit a likvid demokrácia módszerével, a likvid feedback internetes platformon keresztül kiértékelés céljából a nyilvánosságra hoznak.

  • Pártálláspont

A kongresszuson a likvid demokrácia platformja segítségével kialakult álláspontok egy utolsó vitára és szavazásra kerülnek.

 

 

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

  • Es konnten keine Tweets geladen werden