Kultúrális-politikai mozgalom

Kapcsolat

Jelenleg az alábbi csatornákon vagyunk elérhetők:

E-mail: staff (!kukac!) kalozpart.org
Facebook: Kalózpárt
Teamspeak: de.lamika.eu (jelszó nincs!)
Fórum: 
http://forum.kalozpart.org/
Mumble: Kalózpárt Wiki

Székhely és levelezési cím: 9400 Sopron, Bánfalvi út 63.

Kommentek

26 Kommentare zu Kapcsolat

 1. Gyorsan áttekintve az oldalt bagyon tetszik. Magam is hasonló dolgokon gondolkodok régen, valami ilyesféle szerveződést kerestem. 58 éves budapest informatikus vagyok szeretnék csatlakozni hozzátok. Egy net-es kezdeményezésem: http://e-barter-valos.info úgy érzem illeszkedik a programotokhoz ha segitséget nyujtotok a befejezéséhez, propagálásához használatához talán lehet belőle valami. Persze minden fejlesztésre átalakitásra nyitott vagyok.

 2. Köszi, ezek a dolgok mennek a Facebookra.

 3. Santa írta

  BÚÉK 2012! Igen, a politikai sok sokk-hatás miatt már többször éreztem, kell valami más, és törtem a fejem, és utána olvastam sok elgondolkodtató dolognak, és most idejutottam: Igen, Kalóz Párt – Likvid demokrácia! Micsoda kreatív-felelősségteljes társadalmi mozgósításra törekvő politikai kultúra fejlődik majd ebből ki. (A hatalmaskodást most már nem tűrhetem tovább, elég volt a megélhetési politikusokból!) Érzem, ez egy új kor kezdete! De óriási munkánk lesz ebben, az előítéleteket leküzdeni, a tudatlanságot tudással megszüntetni, stb. Szeretettel: Santa, ja mint a Mikulás, azaz Sánta Attila.

 4. Elkezdtem gondolkodni egy likvid demokráciát megvalósító WEB projekten:
  https://docs.google.com/document/d/1mY0JWyvqFqGvpdrRMmNhAk5FgHrPksj1rtoSe9UeHTI/edit
  Akit érdekel, be kapcsolodna a munkába az irjon nekem: tibor.fogler@gmail.com
  skype:foglert
  Elsősorban PHP/MYSQL/Joomla fejlesttőre, web dizajnerre, matematikusra, tesztelőre, dokumentálóra lenne szükség.

 5. Szia Tibor, örvendek hogy foglalkozol a témával, tedd ki az elképzelésedet a FB-ra is talán többen látják. Nem tudom mit jelent az hogy, “Sajnos ezek olyan szoftver elemek amik az elterjedt, olcsó web szolgáltatóknál nem elérhetőek”?
  Az lenne jó, ha elkerülnénk a dupla fejlesztéseket, hisz ezek nem 5 perces munkák. Az is jó lenne, ha végre lenne egy kalóz wiki, amiben a tudásanyagot nyilvánosan lehetne struktúrálni, így mindenki láthatná a másokét és hozzáadhatná a saját tudását.

 6. A magyarországon olcsón hozzáférhető (évi 20eFt alatt) web szolgáltatók kinálatát elég sokat nézem, mivel munkámban ügyfeleim számára sokszor van ilyenre szükség. PHP/MYSQL érhető el, PERL -t, JAVA-t, pstgradeSQL-t futtató kinálattal én még nem is találkoztam, – márpedig az oldaltokon felsorolt szoftverehez ezekre van szükség (igaz nem ezt kerestem és mindig csak az alsó árkategóriákat figyeltem). Ha akarjátok utána nézhetek áraknak….a felsőbb árkategóriákban.

 7. Astaroth írta

  44 éves orvos vagyok, szívesen csatlakozom. Az elvekkel egyetértek, magam is alapvető emberi jognak és létfontosságúnak tekintem az Internet és információ szabadságát. Tetszik, így tovább. A svéd kalózok már bejutottak!

 8. Astaroth írta

  Ezt olvassátok el!
  Egy ügyész rendkívül korrekt dolgozata a torrentrazziákról.
  http://ibolyatibor.atw.hu/Sajat/7.pdf

 9. Az ügyész úr, rendkívül alaposan körbejárta a témát ! De úgy vélem hozzá kell tenni egy apróságot ! Persze nem én találtam ki ! De valahogy így szól !

  -Ha egy törvényt,jogszabályt ,stb ,adott társadalomban szignifikánsan sokan ,ignorálnak ,szegnek meg. Ott minden valószínűség szerint , a többségnek van igaza.A szabály alkotója nyúlt mellé !!

 10. http://szabad-media.host-ed.me/

  Új teljesen nyilt, cenzurázatlan, moderálatlan web -es média felület.
  Bárki feltölthet cikket még regisztráció sem szükséges.

  Lehet, hogy ez lesz az indymedia utodja?

 11. Laci írta

  Nekem tetszene egy ilyen párt, de nem így!
  Mindaddig, amíg egy ilyen szerveződés nem, minden titok és információ azonnali nyilvánosságát és könnyű hozzáférhetőségét követeli, addig megalkuszik az illuzórikus és természetellenes lobbi és érdek törekvésekkel. Úgy fog átlépni rajta a világ, ahogyan a p2p a CD-ken és a DVD-ken.
  Az élet és társadalmunk természetes működésének és fejlődésének visszaállítására, semmilyen más lépésre nincs szükség, csak az adatok nyilvánosságára. Minden adat hozzáférhető legyen, fizetés, bankszámla, pénzmozgás, szerződés, tulajdon. A nyilvánosság éppen elég lesz, hogy rendbe jöjjön a világ!!!!! Lesz majd arra ember bőven, aki ellenőrzi ezeket, csupán hobbiból és időtöltésből.
  Nem tanácsos figyelmen kívül hagyni a természet törvényeit, mert az élet eszerint fejlődik és minden ellentétes törekvés széllel szemben 3.14sálás.
  A tulajdonjogokat már minden filozófus és gondolkodó megkérdőjelezte, “enyém az olaj, mert én ülök rajta”. Hogy hogyan lehet valakinek tulajdona pl. egy ló, már az is sok kérdést fel vet. Ne bagatellizáljuk el ezeket, hiszen minden háború a tulajdonok körül forog. Az országhatárokat sem lehet látni és nem is mindenki akarja tudomásul venni őket, főleg ha nagyon ferdén kéne emiatt fúrni az olajért.
  De az informatika esetében már az óvodás gyerekek is tudják, hogy az információ tulajdonlása még viccnek is béna. Hogyan is lehetne ugyan olyan tulajdonjogi elvek alapján védeni, mint az anyagi javakat? Hiszen teljesen eltérő természeti törvények vonatkoznak az információra, mint az anyagi javakra (ha létezik ilyen). Hiszen ha valaki megosztja az uzsonnáját, neki kevesebb marad, de az információ megosztásával, csak egyre több lesz.
  A szabadalmak ugyan ebbe a téma körbe tartoznak, nevetséges próbálkozás a tudás védelme, főleg hogy más tudást is felhasznál, nincs is nemzetközi egyezmény erre, minden ország maga szabályozza. A banktitok meg hab a tortán.
  Alapvető emberi jog a tőke szabad áramlása és az is hogy mindez titokban történjen, ezzel a jogi nonszensszel sikerült mai társadalmunkat tönkretennünk: egy teljes tiltó jog és szabadság jog egyetlen “jogelven” belül, és ez az ellentmondás, nem csak nekem tűnik fel, hanem minden kisemmizettnek is.

 12. Laci írta

  Pedig annyira provokatív voltam amennyire lehet, még sem írt rá senki semmit.
  Így nem a legjobb, ha magam beírására válaszolok, de megteszem, mert az internet történelmi lehetőség, hogy minden dolog átlátható legyen. Megkezdhetnénk végre az őszinteség korát.
  Mondok rá egy példát, elképzelhető egy olyan törvény, hogy minden szerződés csakis akkor érvényes, ha digitális másolatát mindenki számára elérhetően feltették a net-re. Így azonnal kiderülnének a kizsákmányoló munkaszerződések. Lenne erre ember aki végig olvasná ezeket és híreket gyártana belőle. A bankok össze vissza kamuznak a hitelek reklámjaiban, csak a szerződések adhatnának (hosszas tanulmányozással) támpontot mindenkinek a hitelfelvételről.
  A láthatatlan pénzmozgás, és a bankok láthatatlan és HATÁRTALAN pénz- és hitelkibocsátása pedig teljesen tökre teszi a társadalmunkat. Mindent eladósítanak, csak azért mert titkosan tehetik. Ha ismertek lennének ezek a pénzek, ki rakna pénzt abba a bankba, akinek alaptőkéje a pénzkibocsátásának és kintlévőségeinek töredéke??? Senki se ilyen hülye, csak ha nincs a birtokában ennek az információnak. Ahogyan most működik a bankrendszer.
  Ingyenességet és NYILVÁNOSSÁGOT minden információnak.
  Bele értve minden szellemi terméket is, elég a technológiai titok, nem kell az ötleteket védeni. Ez csak a multi játszmája, a kis cégek óriási hátrányára, pl. a szabadalmi pereskedés, ami most a mobilok piacán is folyik. Minden országban, csak a multik engedhetnek meg maguknak. A művészeti alkotásokat sem kell védeni, letöltések ellenére, a filmipar így is minden évben rekordot kaszál.
  Gondoljuk csak végig, ki és miért titkolózik és mekkora kár érne bennünket, ha minden átlátható lenne. Semmi! Éppen a kisemmizésükre hitetik el az emberekkel, hogy a titkolózás őket védi és ragaszkodjanak ehhez az alapvető emberi jogukhoz!

 13. Laci írta

  Ja és a legfontosabb heti kérdésem, mi az hogy: ADATVÉDELEM?
  Miért kell valamit védeni, ami a megosztásával sokszorozódik????

 14. Zoli írta

  Személyes adatvédelem. :)

  A vitának nem ez az igazi felülete. Amit leírtál azzal egyetértünk,
  ezért nem volt provokatív. Szóval most szerveződünk és folynak a
  működés alapjainak a megtárgyalása és kidolgozása.
  Az első kapcsolatot a FB-n felveheted velünk, a listára
  felíratkozhatsz és a telko (mumble) beszélgetéseken részt vehetsz.
  https://www.facebook.com/groups/307455949302308/

 15. A titok az őszinteség hiánya.
  A személyes adatot sem kell védeni, mindenki meg tudja oldani, hogy a családi fotók ne kerüljenek ki a net-re. De ha vmiért kikerülnek akkor mi van? Mi az a személyes adat ami védelmet igényel? Nekem semmi az biztos. De ha valaki kitalálna ilyet, gondolja meg arányban áll-e ennek védelme és a titkolózás azzal, hogy az emberek/munkások/népcsoportok/országok világ méretű kisemmizését takargassa? Mert ma ez a titkolózás oka (“a versenyelőny” és a mértéktelen “haszon”).
  Mondok erre példát, a multi cégeknél kirúgással jár, ha vki kikotyogja a saját fizetését, az egyik legszigorúbb belső szabály megsértése miatt. Ami arról szól, hogy ne tudhassa senki a másik fizetését. Indoklás szerint az irigykedés elkerülésére. Érdekes módon ez más cégeknél semmilyen problémát nem okoz. Egy ilyen belső titkolózás azokkal szemben akikkel nap mint nap együtt dolgozunk és élünk, mindent elárul a cég vezetőinek gerinctelenségéről. Szabályba is foglalják őszinteség és nyíltság tiltását, és ugyanilyen elegánsan felejtik el kiosztani év végén azt a hasznot, amit a dolgozók hoztak össze (igaz erről a dolgozók mit sem tudnak, mert sértené a belső szabályzatot és az üzleti titkot :).

 16. Erre a kérdésre ez a film a válasz:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZMo3NSFRpJI&feature=related

  Sajnos a magyar közszolgálati ilyesmit nem közvetít, a társadalmat tudatosan lebutítják, hogy jobban tudják manipulálni.

 17. Laci írta

  Ez a csúcs! Mai cikkben olvastam, hogy a világ számítógép felhasználóinak az 57 százaléka kalózkodik és használ kalóz szoftvert. Nyilván további jó néhány százalék csak a büntetéstől való félelmében nem teszi. No már most, ha a törvények a többség akaratát és erkölcsét tükröznék, akkor ezek szerint olyan fogalomnak hogy “szoftver kalózkodás”, nem is szabadna léteznie. Ha ez emberek többsége ezt normálisnak tekinti, akkor ez a NORMÁLIS és a törvényekkel van a baj.

 18. Kedves Szerkesztő!
  Az ESM-et azért még nem fogadták el tudtommal, csak szándéknyilatkozatot írtak alá. Remélem. Jól gondolom?
  Üdvözlettel: Zalán

 19. Kedves Zalán,

  a német Parlament elfogadta, de az alkotmánybiróságnál meg fogják fellebezni sokan.

  Ha ott átmegy, akkor Gauk is aláírja.

   

  Zoltán

 20. Viktor írta

  Hi, ti most a német Piraten Partei-t másoltátok le, vagy van közvetlen kapcsolatotok hozzájuk? Üdv., Viktor

 21. Bocs, mi abban a rossz ha a jót átvesszük? Vagy Te mit értesz a másolás alatt? Nem értem a kérdést, azzal a "vagy" kötőszóval.

   

 22. Viktor írta

  Engem csak bosszant néha, hogy a magyar politikában alig van valakinek valamilyen eredeti ötlete.
  Karl Theodor zu Guttembergnek az összeollózott diplomamunkája miatt kellett lemondani és visszaadni a doktori címét Németországban. Itthon ugyanezzel a módszerrel buktattták meg Schmidt Pált.
  A németeknél Gauck (egy lelkész) lett a köztársasági elnök. Miután Schmidt megbukott Gyurcsány azt javasolta, hogy legyen egy lelkész az uj köztársasági elnök…no comment.
  Most itthon is feltünik egy kalózpárt ahol a logon kívül a célok vagy a céltalanság is kb. megegyezik a németországival.
  A  "vagy" kötöszoval arra szerettem volna kilyukadni, hogy arról van-e szó, hogy a "jó dolgokat átveszitek" vagy a Piraten Partei keres "testvér" pártokat europa szerte és alakit ki egy nagy családot mint például az Europai Néppárt és társai?
  Üdv.

 23. Bence írta

  A témában teljesen laikus vagyok, de első olvasásra a kalóz szó meglehetősen negatív kicsengésű, túl radikálisnak és a közérdekkel szembenállónak hat. Ha jól értelmezem itt pont az ellenkezőjéről lenne szó, igazi demokrácia megteremtéséről. Ha ez a likvid demokráciai rendszer tényleg szeretné beteljesíteni a hozzáfűzött reményeket, amiket ti is leírtatok nem szabad a kalóz névvel illetni, mert az egy a közérdeknek rossz, hátsó akaratot sejtet a kalózokról alkotott sztereotíp kép miatt. Úgy vélem, hogy egy ilyen mozgalom neve és egyben hívószava egyáltalán nem elhanyagolandó és lehet, hogy a rendszert néhány jó indulatú kalóz indította el, de az emberekkel, akik ebbe belépnek és hisznek egy jobb demokráciai rendszerben, ez már több mint kalózkodás.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

 • Es konnten keine Tweets geladen werden