Kultúrális-politikai mozgalom

Anonymous – a DDoS támadás civil engedetlenség

A Közgép honlapját egy  magyar Anonymous csoport tagjai augusztus 28-án lelőtték, és az állítólagos elkövetők ellen bírósági eljárást indítottak, olvashattuk a sajtóban. A hatásosan megfogalmazott “lelőtték” kifejezés valójában egy DoS (vagy DDoS) támadást takar, ami azt jelenti, hogy – általában csak rövid ideig – elérhetetlenné teszi a felhasználók számára az adott honlapot. A megtámadott lap él, a szervert fel sem kellett ezért törni, csak olyan sok lekérdezést kap a szerver, hogy nem tudja ezeket kiszolgálni és leül. Igen, egy ilyen támadás nem más, mint egy digitális ülősztrájk. Megfelel mondjuk a természetvédők által egy megaprojekt kivitelezése ellen szervezett ülősztrájknak, ahol az infrastruktúra használatának megakadályozását probálják a tüntetők elérni, pl. leláncolással. A blokád egy civil engedetlenség, de mivel erőszaknak számít, a rendőrség által megakadályozható, így a DDoS támadás is a megfelelő szerverfrissítéssel, újratelepítéssel, plug-in telepítéssel szintén azonnal megszüntethető.
A Kalózpárt szolidaritását fejezi ki az Anonymus csoport hazánkban eljárás alá vont tagjaival. A párt nem ért egyet a csoport minden egyes módszerével, azonban az Anonymus céljainak többségével azonosulni tudunk: hiszen ők az információ-, gondolat- és véleményszabadság harcos támogatói, az internet szabadságáért folytatott küzdelem úttörői.
Továbbá szeretnénk felhívni a sajtó figyelmét arra a tényre, hogy az Anonymousnak nincs feje, vezére. Az Anonymous nem egy szimpla “csoport” vagy szervezet, hanem egy globális jelenség, az internet immunreakciója a szabadságunkban korlátozó és magánéletünkben kutakodó “Big Brother” államok/vállalatok ellen.
A Kalózpárt tiltakozik az ellen, hogy a médiumok erről a jelenségről egy hamis képet mutatnak be a közvélemény számára, ami az újságírók tájékozatlanságáról ad bizonyítékot, vagy szenzációs hírek keltése érdekében történik. A Kalózpárt követeli, hogy a DDoS támadásokat a törvény civil engedetlenségnek tekintse és ne büntesse.
2012 szeptember 9.
Kalózpárt

Kommentek

7 Kommentare zu Anonymous – a DDoS támadás civil engedetlenség

 1. " olyan sok lekérdezést kap a szerver, hogy nem tudja ezeket kiszolgálni és leül" – Igen, ez a megfogalmazás tényleg sokkal szakszerűbb, mint a lelövés.
  "A blokád egy civil engedetlenség, de mivel erőszaknak számít, a rendőrség által megakadályozható, így a DDoS támadás is a megfelelő szerverfrissítéssel, újratelepítéssel, plug-in telepítéssel szintén azonnal megszüntethető."  – Ez baromság, DDoS-ellen nem lehet frissítéssel védekezni. A nem-elosztott támadások általában szintén protokoll tervezési gyengeségeket használnak ki (ld. Slowloris), amire nincs javítás, esetleg implementációs workaroundok létezhetnek, amik vagy alkalmazhatók, vagy nem. És ti neveziket magatokat kalózpártnak?
  "A Kalózpárt szolidaritását fejezi ki az Anonymus csoport hazánkban eljárás alá vont tagjaival." – nálam itt írtátok le magatokat végérvényesen.
  "ők az információ-, gondolat- és véleményszabadság harcos támogatói, az internet szabadságáért folytatott küzdelem úttörői" – és mégis mi a francot tettek le az asztalra, hogy ezt a címet kiérdemelték? 
  "Az Anonymous nem egy szimpla \"csoport\" vagy szervezet, hanem egy globális jelenség" – Globális jelenség a lónak a faszát. Ami annak idején a Sex Pistols volt, az most a V for Vendetta, csak a legtöbb anon gyáva tarajba vágni a haját. 
  "az internet immunreakciója a szabadságunkban korlátozó és magánéletünkben kutakodó \"Big Brother\" államok/vállalatok ellen." – ha ilyen lenne az immunrendszer, akkor az internet és a magánszféra halálra lenne ítélve.

 2. Pingback: Kalózpárt: nem bűncselekmény a Közgép elleni támadás | TradeCommands

 3. franatix írta

  buherator: EZ. Mindenben egyetértek.
  A Kalózpárt tiltakozik az ellen, hogy a médiumok erről a jelenségről egy hamis képet mutatnak be a közvélemény számára, ami az újságírók tájékozatlanságáról ad bizonyítékot, vagy szenzációs hírek keltése érdekében történik.
  Nevettem. Mert a kalózpárt az tájékozottabb a témában. Sem IT-sechez, sem magához a mozgalomhoz nem szagoltok sokkal jobban, ugyanúgy írjátok a sületlenségeket. Csak a média szereti bulvárosítani a dolgokat, "titokzatos mesterhekkereknek" beállítani őket mert annak van csak hírértéke, ti meg a saját (szvsz kicsit gyerekes, idilli, de ez más kérdés) politikai céljaitokat próbáljátok belelátni az egészbe. Nem vagytok különbek.

 4. "A Btk.-módosítás hatályba lépésével így hazánkban is bűncselekménynek minősül
  nemcsak a cégeknek jelentős anyagi kárt okozó, a programokat lefagyasztó vírusok, férgek
  egy adott rendszerbe juttatása, hanem egy-egy számítástechnikai rendszer vagy szolgáltató
  ellen indított DOS-támadás is."

  Azert a masik oldalt is nezzetek. Az ilyen oldalak mogott altalaban olyan emberek ulnek mint Ti vagy En, igy ha tonkre tesz egy ilyen tarsulat egy szervert, "leultet" arra az idore, azzal az o munkajukat, megelhetesuket veszelyezteti. Azzal pedig hogy egy esti idopontban nem elerheto a kozgep.hu.. hat.. nagy ugy, gratulalok!

  (Nem vagyok senkinek, semminek a szimpatizansa, viszont ez a mentalitas kicsit szelsoseges)
  – Jah és +1 Buheranak! :)

 5. Igen, egy ilyen támadás nem más, mint egy digitális ülősztrájk. Megfelel mondjuk a természetvédők által egy megaprojekt kivitelezése ellen szervezett ülősztrájknak

  Nem kerlek, ez egy BTK 300/c-be utkozo buncselekmeny. Egyebkent ezek a "termeszetvedok" is inkabb jatszananak kikotozoset otthon az asszonnyal, ha erre van ingerenciajuk.

  a DDoS támadás is a megfelelő szerverfrissítéssel, újratelepítéssel, plug-in telepítéssel szintén azonnal megszüntethető

  Nagy baromsag, meg nagyobb magabiztossaggal eloadva. Csak nem egy civil "szakertovel" van dolgunk?

  A Kalózpárt követeli, hogy a DDoS támadásokat a törvény civil engedetlenségnek tekintse és ne büntesse.

  Jo, en meg kovetelem, hogy ebben az esetben a megtamadott buntetlenul felgyujthassa a bator forradalmarok (szuleinek) lakasat/autojat. Szemet szemert, vagymi.

 6. Tassadar írta

  "Igen, egy ilyen támadás nem más, mint egy digitális ülősztrájk."
  F@szt. Ez büncselekmény.
  A godaddy tökéletesen értelmetlen lelővéséről is az ülősztrájk jut eszedbe?

 7. nemgbence írta

  +1 az elöttem szólóknak, mindegyik hülye, aki dos-al szórakozik, megérdemli, hogy helyrerakják.
  a godaddy-nek meg semmi köze semmilyen anon akcióhoz, csak egy figyelemkurva undarázs magára vállalta, hogy ügyesnek tűnjön.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

 • Es konnten keine Tweets geladen werden