Kultúrális-politikai mozgalom

Elbaltázott külpolitika – A Kalózpárt elítéli a magyar kormány lépését

Magyarország kiadta hazájának Ramil Safarov azeri állampolgárt, akit 2006-ban életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek gyilkosságért, mivel 2004-ben különös kegyetlenséggel megölte Gurgen Margarian örmény állampolgárt. Safarovot hazaszállítása után azonnal szabadon engedték és katonatisztként  előléptették. 
 
A magyar kormány állítása szerint Azerbajdzsán garantálta, hogy Safarov letölti büntetését.
 
Etnikai hovatartozása miatt baltával aljas módon megöltek egy embert. Ma Azerbajdzsán olyan ország, ahol az ilyen gyilkost megünnepelik. Egy ilyen kiadatás káros lehet Magyarország nemzetközi megítélésére. A magyar diplomáciának tisztában kellett volna lennie ezen tényekkel, ezeknek a figyelmen kívül hagyásával szégyent hozott ránk.
Véleményünk szerint naivitás és külpolitikailag dilettáns döntés volt a kormány részéről hitelt adni az azeri ígéretnek, már ha valóban létezett. Szükségét érezzük, hogy a kormány kérjen bocsánatot hibás lépése miatt Örményországtól, törekedjen a megszakadt diplomáciai kapcsolat helyreállítására és nyilvánosan vonja kérdőre az azeri kormányt ígérete megszegéséért. 
 
A történtek után cinikus dolognak tartjuk, hogy  országunk az azeri kapcsolatokban a "szövetségkötési verseny"-re (Szijjártó) hivatkozik. Ebből az sejtethető, hogy Safarov kiadatása volt az államkötvények értékesítésének ára.
 
A Kalózpárt a politikában és a közhivatalokban minden szinten ÁTLÁTHATÓSÁGOT követel, ezért a jövőben az ilyen helyzetek elkerülése végett nyilvánosságra kell hozni a szándéknyilatkozatokat, garanciákat, valamint megnevezni az ügyben eljáró diplomatákat, hivatalnokokat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

  • Es konnten keine Tweets geladen werden