Kultúrális-politikai mozgalom

Meg szeretnéd menteni a világot 2012-ben? Van 10 ajánlatom ehhez! – beta verzió

Forrás: http://www.demotivationalposters.org/

1. Gondolkozz önállóan!

2. Hidd el, ami körülötted van, az politikai színjáték. A kulissza stabilitást szimulál, de a darab nem a valóságról szól. A színpadon jóllakott színészek ordibálják „gazdasági növekedést!“, “stabilitást, államadósságcsökkentést”. A közönség viszont ideges és dühös, de az előadást végignézi. Állj fel és hagyd el a színházat!

3. Felejtsd el ezt a színjátékot és tegyél fel kérdéseket. Például: Miért kell mindig többet és többet dolgozni, miközben az életszínvonal csökken? Miért lesz az államadósság mindig nagyobb, ha állandóan többet és többet spórolunk? Miért fogyatkozott a szociális állam, ha a GDP növekedett?

4. Keressél barátoddal, szomszédoddal válaszokat a fenti és hasonló kérdésekre. Ha válaszod: Mert balekek vagyunk. Mert a megtakarítások idegen zsebekbe mennek. Mert a politika korrupt és mindig becsapott, akkor olvasd tovább az 5. pontot.

5. Szállj ki ebből a társadalomból, és keresd az alternatívákat. Pl.:

6. Mától többet ne hidj a politikusoknak! Nem kell hinned a tudományos intézeteknek sem, a statisztikai számoknak sem. Ne hidd, hogy nincsenek jobb döntések, hogy a mostani döntések alternatíva nélküliek.

7. Ha most már megértetted, hogy minden esztelenséget nem muszáj tolerálni, gondolkozz el azon, hogy mit tehetnél. Egy olyan országban élsz, ahol lehetőségek várnak rád. Van képzésed, szakmád, tudásod és élvezetet találsz az életben. Miért teszed minden áldott nap ugyanazt és nem keresel új megoldásokat?

8. Hogy mit lehetne tenni? Nézz körül az interneten, rengeteg új kezdeményezések és projektek léteznek:  új alternatív közösségek, ésszerű fogyasztás, helyi pénz, nagyszerű alapítványok, cégek, amik a növekedési kényszerből kivonják magukat. Írjál bloggot, ha újságírói képességeid vannak. Ha gyárban dolgozol, a szüneteken beszélj ezekről a témákról. Ha húst vásárolsz, kérdezz meg, hogy az állatot hol tenyésztették. Ha tanár vagy, érdekeljen a tanítványaid jövője. Gondolj a pokolra, ha az E-ON számládat fizeted. Vállalj rizikót, ha intelektuális embernek tartod magad.

9. Vegyél részt olyan közösségben, ahol büszkén elmondják: Mi másképp csináljuk! Mi a gondoskodás és egymásra figyelés kultúráját gyakoroljuk, új eszméket fontosabbnak tartunk mint a tapasztalatot, nem mások kárán élünk. A jövőorientáltság fontosabb, mint a megszokás: inkább hibázok, de kipróbálom az újat, inkább elindulok egy úton és visszatérek, ha választásom nem volt helyes.

10. Hozzatok létre olyan szellemi laboratóriumokat, ahol a jövőt kutatjátok. Felejtsétek el a “12 előtt 5 perccel” dumákat, a nagy világközösséget, a globális megoldások szükségességét. Mikor megszülettél senki sem mondta a bölcsődnél: “János, te azért jöttél e világra, hogy az emberiséget megváltsad.” Teljesen elegendő, ha a saját életedet, a kedveseid életét és a haza sorsát felelősen és jövőbenézően kezeled. És kezdd el ezt minél előbb! Ha repülőjegyet váltottál, mondd inkább vissza. Ne vásárolj új autót, ne vásárolj olcsó árut. Inkább javíttasd meg, ha elromlott a mosógéped. Fogadd meg, hogy mától az életeden változtatni fogsz!


Kommentek

8 Kommentare zu Meg szeretnéd menteni a világot 2012-ben? Van 10 ajánlatom ehhez! – beta verzió

 1. Ödönke írta

  Azért a “hidj” meg az “internetten” nagyon durva, hogy csak a legdurvább hibákat említsem.

 2. Ödönke írta

  Most látom, címben: “Megszeretnéd”, egybeírva. Jézusom. Szebb lenne a világ, ha az interneten publikálást legalább nyolc általánoshoz kötnék.

 3. Nekem van 4 és ha neked is van 4 akkor összehozunk 8-at :) Maradjunk lazák, ha segíteni akarsz írd meg, hogy elvállalsz korrektúrát. Köszi.

 4. vvv999 írta

  Attól még a javíthatnád… A lazaságot ne keverjük össze az igénytelenséggel.
  Az írás témája elgondolkoztat, de a kivitelezés rontja az élményt.

 5. Nem igénytelenségről van szó, hanem arról hogy az ember hibázik. Szerintem most ki van javítva, de ha még találtok megköszönöm. Ez nem egy nyomtatott sajtó, hogy a hibák örök időkre benne maradnak. Az benne a jó, hogy könnyen javítható ezért mondtam, hogy nem kell tanárbácsi módjára a “diákot” lekezelős módon kioktatni.

 6. nope írta

  Konstruktív jellegű hibalista: körülöt(t)ed, hidj, “rengeteg új kezdeményezések és projektek léteznek”, bloggot, kezd(d) el, mond(d) vissza, javít(t)asd

  Nem szőrszálhasogatás, de ilyen jellegű írásoknál ezek a hibák nagyon zavaróak tudnak lenni.

 7. Minden észrevételért köszönet. Legalább ilyen formában van kapcsolat. :) Mi a gond a “hidj” szóval?

 8. rics írta

  Óriási ez a bejegyzés (a hozzászólásokkal együtt egyenesen tökéletes)

  Olyan szinten van megragadva a lényeget, hogy döbbenet. Csúcs.
  Ugyanakkor az Élet dob egy hatalmas fityiszt a nagyra nőtt óvodásoknak (felnőtt testű emberek), hogy az az arc akinek ilyen gondolatai vannak, plusz veleszületett képessége h így adja át, oly mértékben el-eltér a MEGSZOKOTT, egyezményes SZABÁLYTÓL, hogy bár tökéletesen ÉRTHETŐ az ovisok korlátja mégis vísít :P

  Embertársaim, javaslom a 9-es pont naponta többszöri ismétlését – szeretettel.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

 • Es konnten keine Tweets geladen werden