Kultúrális-politikai mozgalom

Legális Anonymous vs. illegális anonimitás?

Az Anonymous egyik oldalága, a LulzSec  hackercoport arról vált hiressé, hogy a közelmultban támadásokat folytatott neves cégek ellen, mint a Sony, AtandT, Viacom, Disnay, AOL,  NBC, de még a NATO ellen is. Most nem erre szerettem volna kitérni, hanem arra, hogy a  A DailyTech szerint a csport vezetőjét az FBI megtalálta. És hogyan?

Ahhoz hogy az anonimitás a neten biztosítva legyen, a hackerek proxy szerverek használatára térnek ki. Egyik ilyen a Hide My Ass!, ami azzal vált ismerté, hogy a szerzői jogok miatt bizonyos országokban tiltott youtube videok  lejátszásához az IP címeket biztosította. Azt igérte, hogy a userek adatait titokban tartja és most ezt az igéretét szegte meg, amit maga is beismert. Illegális tevékenységhez nem járulnak hozzá, ezt olvashatjuk a blogjukban. A youtube videok lejátszása nem volt illegális?

Mindenki tudja, hogy meddig tartanak az igéretek. Amíg meg nem szegik őket, vagy rá nem jövünk, hogy tulajdonképpen teljesíthetetlenek. Ezek hoszú sora a politikából ismert, például az adózás egyszerűbb lesz, a Microsofttól, hogy a windows biztonságosabb lesz, a gyógyszeripar örök fiatalságot igér és a Hide My Ass! anonim proxy servert igért. Ezt az igéretét szegte meg,  mikor az USA nyomozóhivatal nyomására kiadta az adatokat és ezt annak ellenére, hogy a Hide My Ass! Nagy-Britaniában van.

A hacker szcénában nagy az elbizanytalanodás,  meglehet egyáltalán bizni a proxy szerverszolgáltatókban? Vagy az is lehet, hogy az elbizakodás volt nagyobb és nem választották meg alaposan a biztonságos VPN megoldást?

Ok, most ennyit. Egy következő blogban beszéljünk arról az illegalitás kettős mércéjéről.

 

 


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

  • Es konnten keine Tweets geladen werden