Kultúrális-politikai mozgalom

Tartalommegosztásról szóló cikk a Népszabadságban

“Tartalommegosztás a razziák árnyékában” címmel Hargitai Miklós a Népszabadságban vázolja a jelenlegi ellentmondásos helyzetet:

Tíz év alatt kismértékben (néhány százalékkal) nőtt az eladott zenei CD-k száma Magyarországon. Igaz, a lemezipar sirámaihoz képest meghökkentő állítás csak abban az esetben igaz, ha a 2001-es adatokat hasonlítjuk össze a 2009-es értékekkel. Annak a drámai képnek azonban mindenképpen ellentmond, amelyet a kiadók igyekeznek sugallni, mondván: az internetes „zeneletöltés” tönkreteszi az üzletüket.

egy másik, “Zenés felár” című írásában pedig a közelmúlt DJ razziáiról ír, azt kutatva, hogy miért kell egy DJ-nek kétszer fizetnie jogdíjat a party-n játszott zenéért, és miért neki kell bizonygatnia, hogy mindezt megtette:

Razziák vagy közös jövő? – tette fel a kérdést a magyar szerzők közös jogkezelését végző Artisjus közleménye a napokban, azt tudakolva, hogy a hazai online zenefogyasztók hajlandók-e úgymond jó útra térni, és kétszer fizetni az egyszer meghallgatott zenéért. A szervezet azóta két kemény razziával válaszolt a saját kérdésére.


Kommentek

Ein Kommentar zu Tartalommegosztásról szóló cikk a Népszabadságban

  1. Tóth Péter Benjamin írta

    A Népszabadság cikk tévesen hozta le, hogy az Artisjus tett volna feljelentést a VOLT fesztiválon, a DJ-razzia ügyében. A helyes válasz a MAHASZ.

    Az Artisjus az ügyben helyreigazítást kért.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

  • Es konnten keine Tweets geladen werden