Kultúrális-politikai mozgalom

Ofcom a BBC-nek: DRM? – kinek jó az?

Az Ofcom (angol ORTT) visszadobta a BBC (az angol MagyarTV és MagyarRádió egyben) azon terveit, hogy a HD minőségben sugárzott TV adásokat DRM (Digital Rights Management aka Digital Restrictions Management) korlátozásokkal adnák.  Mivel magát az adást törvény szerint nem titkosíthatnák, ezért a BBC olyan fondorlatokig akart elmenni, hogy magát a TV műsort tartalmazó információt titkosítanák, amelyet így aztán csak az általuk jóváhagyott set-top-box-ok tudnának dekódolni. A többi box, ennek hiányában az egyébként nem kódolt adást sem tudná lejátszani.

Az Ofcom minderre azt az egyszerű kérdést tette fel:

Na de hogy lesz ettől jobb a felhasználóknak?

Mert hát ettől pont rosszabb lesz nekik, hisz pl. nem tudják könnyen rögzíteni az adásokat későbbi visszajátszásra. Mivel a set-top-box-ok piacán sem alakulhatna így ki szabad verseny, ezért azok árai is mesterségesen magasak maradnának. Sőt, fontos ám kis célpiacok, pl. fogyatékkal élők számára valószinű nem készülnének készülékek, így ők nem nézhetnék az adásokat.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Több információ

keresés

Eseménynaptár

There are no upcoming events.

View Calendar

Lev-lista


Email címed:

Hírlevél

KalózTube


twitter.com/@kalozpart_org

  • Es konnten keine Tweets geladen werden